etoim.mn
photos/daws.jpg

Дэлхийн хамгийн алдартай хоолны дэглэм нь Японы давсгүй хоолны дэглэм юм. Түүний цолыг өндөр бүтээмжтэй, хүртээмжтэй байдгийн ачаар тэрээр алдар нэрийг олсон юм.

Японы хоолны дэглэмийн мөн чанар

Энэхүү хоолны цэсийг Токиогийн хоолны дэглэмийн клиникийн мэргэжилтнүүд эмхтгэв.

Түүний үйл ажиллагааны зарчим нь биеийн доторхи бодисын солилцоог дахин эхлүүлэх явдал бөгөөд ингэснээр идэвхтэй, хурдан алдагдах боломжтой болдог.

Нэрийг нь үл харгалзан та Японы уламжлалт хоолыг харахгүй. Хоолны үндэс нь мах, загас, өндөг, хүнсний ногоо бага хэмжээгээр илчлэггүй нүүрс ус агуулсан хоол хүнс юм.

Өдөр бүр илчлэг хэрэглэж, хор хөнөөлтэй бүтээгдэхүүнээс татгалзах нь асар их нөлөө үзүүлж чадна: та бүрэн гүйцэд курс (14 өдөр) -аас 5-8 кг жин хасах боломжтой.

Diet Compliance Rules

Хамгийн сайн нөлөөтэй, сайн үр дүнд хүрэхийн тулд дараах зөвлөмжийг дагана уу:

  1. Хориотой: давс, архи, карбонат ундаа, чихэр, гурил.
  2. Зөв хооллолт: Та тогтмол хоол идэх хэрэгтэй.
  3. Хоол тэжээлийн явцад идэвхтэй спортыг орхих хэрэгтэй.
  4. Жин алдахаасаа өмнө эмчээс зөвлөгөө аваарай.
  5. Энэ нь элсэн чихэр, зөгийн бал хэрэглэхийг хориглодог боловч заримдаа чихэрлэг амттай чихэр өгдөг.
  6. Хэрэв та муухай мэдрэмжтэй байвал Японы хоолны дэглэмийг зогсоо.
  7. Наранцэцгийн тосны оронд кунжут, чидуны тос хэрэглэж болно.
  8. Өдөрт 10 аяга ус ууна.
  9. Олон төрлийн аминдэмийн тос, наранцэцгийн тосыг авна.
  10. Өдөрт болон хоолны дэглэмийн төгсгөлд "баярын өдөр" зохион байгуулж болохгүй.
Давуу болон дутагдалтай талууд

Нөхцөл:

    1. Үр ашиг.

  1. Бэлэн байдал.
  2. Ашиглахад хялбар.
  3. Биеийн хоргүйжүүлэлт.
  4. Валютын үйл явцыг ажиллуулах.

Нөхцөл байдал:

  • богино хугацааны нөлөө;
  • хэцүү байх;
  • ашигтай бодисын дутагдал;
  • дархлааг бууруулсан;
  • ядрах, цочромтгой.

Ийм хоолноос ходоод гэдэсний зам, бөөр, ирээдүйн эхчүүдэд өвчтэй хүмүүст өгнө.

14 хоногийн туршид Японы давсгүй хоолны дэглэмийн дэлгэрэнгүй цэс

Жин алдах хамгийн чухал нөхцөл нь бүтээгдэхүүнийг өдөр тутам өөрчилж, нэмэлт зүйл оруулахгүйгээр өдөр бүрийн хуваарийг дагаж мөрдөх явдал юм.

Эхний өдөр:

  • өглөөний цай:  Усан дээр хүчтэй байгалийн кофе;
  • Үдийн цай:  хоёр өндөг; улаан лооль ба өргөст хэмх; байцаа;
  • оройн хоол:  жижиг загас.

Хоёр дахь өдөр:

  • өглөөний цай:  кофе, гурилан гурилаас талх идэх;
  • Үдийн цай:  хүнсний ногоо тариалах (цэцэгт байцаа, лууван, зутан);
  • оройн хоол:  байгалийн исгэлэн сүү, тахиа (100 гр).

Гурав дахь өдөр:

  • зохиогч:  жигнэмэг эсвэл жигнэмэг; кофе;
  • Үдийн цай:  zucchini болон хаш, хайруулын тавган дээр шарсан;
  • оройн хоол:  2 өндөг (түүхий болон чанасан), хүнсний ногоо; сэгсэрч байна.

Дөрөв дэх өдөр:

  • өглөөний цай:  том лууван, сараалжтай, нимбэгний зүслэг;
  • Үдийн цай:  загасны мах, улаан лооль, шинэхэн шахаж байгаа загас;
  • оройн хоол:  чавга, эсвэл алим - 250 гр.

Тав дахь өдөр:

  • өглөөний цай:  бөхийх жигнэмэг, ямар ч ундаа (сүү, чихэргүй);
  • Үдийн цай:  улаан лооль, шүүстэй зулгаах загас;
  • оройн хоол:  алим эсвэл тоор.

Зургадугаар өдөр:

  • өглөөний цай:  Нэмэлтгүй хүчтэй кофе
  • Үдийн цай:хагас килограмм шувуу; ногоон болон хүнсний ногоо;
  • оройн хоол:  2 ширхэг чанасан өндөг, 200 гр. лууван.

Долоо дахь өдөр:

  • өглөөний цай:  элсэн чихгүй ундаа;
  • Үдийн цай:  алим ба 300 гр. зууханд тахианы мах;
  • оройн хоол:  Дээрх цэсийг давтан хийж болно (зөвхөн өндөг, лууваныг хориглодог).

Наймдугаар өдөр:

  • өглөөний цай:  Хоёр дахь өдөр давтах;
  • Үдийн цай:  долоо дахь өдрийн хоолны цэсийг давтан хийнэ;
  • оройн хоол:  Дээрх сонголтуудаас ямар нэг зүйлийг сонгохыг, гурав дахь нь биш юм.

Ес дэх өдөр:

  • өглөөний цай:  Эхний өдрийн цэсийг давт.
  • Үдийн цай:бага өөхний шувуу (арьс идэж чадахгүй); хүнсний ногоо (ногоон, өргөст хэмх, байцаа, лууван);
  • оройн хоол:  лууван, нимбэг, хоёр өндөг.

Арав дахь өдөр:

  • өглөөний цай:  том лууван, нимбэгийн зүсэм;
  • Үдийн цай:  улаан лоолийн шүүс, нэг том загас, хайруулын тавган дээр шарсан;
  • оройн хоол:  алим эсвэл чавга.

Арван нэг дэх өдөр:

    • өглөөний цай:  элсэн чихэргүйгээр уух;

 

  • Үдийн цай:  лууван; өндөг; хатуу бяслаг (cheddar, орос, постекхон); нимбэг;
  • оройн хоол:  Plums.

Арван хоёр өдөр:

  • өглөөний цай:газрын тосгүйгээр хайруулын тавган дээр хатаасан хундага;
  • Үдийн цай:дунд зэргийн хэмжээтэй алим; бөхийх жигнэмэг эсвэл үдээс; кофе эсвэл цай; газрын тосоор шарсан том чуктин;
  • оройн хоол:  сүү, сахаргүй чихэр.

Арван өдөр:

  • өглөөний цай:  элсэн чихэргүйгээр уух;
  • Үдийн цай:хэд хэдэн чанасан өндөг; хүнсний ногоо, ногоон болон улаан лоолийн шүүс;
  • оройн хоол:элсэн чихэргүй загас, тараг.

Арван дөрөв дэх өдөр:

  • өглөөний цай:  талх, ургамлын декоциний;
  • Үдийн цай:  шарсан загастай хүнсний ногоо;
  • оройн хоол:  Нэмэлтгүй мах, тараг.

Бүх хоёр долоо хоногт олон төрлийн амин дэмийн цогцолборыг хэрэглэх шаардлагатай цэвэр ус. Дасгал, аэробик, пилата, йог зэрэг биеийн тамирын дасгал хийдэг.

Япон хоолны дэглэмийн цэсний талаар илүү ихийг мэдэж болно.

 

Бие махбодиос хооллохоос татгалзах: үр дүнг яаж хадгалах вэ

14 хоногийн туршид ийм хоол хүнс нь маш хэцүү, хязгаарлагдмал тул хэвийн хоолонд анхааралтай хандах хэрэгтэй. Хоолны үрэвслийн хоёр долоо хоногийн туршид ходоодны хэмжээ их хэмжээгээр буурч, нэгжийн тоо хэмжээг аажмаар нэмэгдүүлдэг.

Түүнчлэн, бие нь хэрэгцээтэй олон хэрэгцээтэй бодис байдаггүй тул та маш их өлсөж цангаж болно. Хоол тэжээлээс гарах хугацаа нь япон хоолны дэглэмээс удаан үргэлжилдэг гэж үздэг. Хоол тэжээлийг бэхжүүлсний үр дүн энэ үе шатнаас хамаарна.

Жин алдах курс төгссөний дараа дараах дүрмийг хэдэн долоо хоногийн турш дагаж мөрдөнө:

  1. Хоол хүнсийг жижиг хэсгүүдээр, ихэвчлэн (аяга тавагны хэмжээ таны алган дээр таарах ёстой).
  2. Элсэн чихэр, давсыг хоолны дэглэм рүү аажмаар өдөр бүр нэмэгдүүлж өгдөг.
  3. Эхний долоо хоногт чихэрлэг, гурил, архи, түргэн хоолны газрыг хориглосон.
  4. Сагаган, овъёос, цагаан будаатай усаар чанаж болгосон хоолыг идээрэй.
  5. Аливаа хоолонд ойрхон цэсийг хийхийг хичээ, харин өдөр тутмын илчлэгийг ихэсгэх хэрэгтэй.
  6. Усанд их уух хэрэгтэй.
  7. Өдөр тутмын хоолны цэс нь уураг, шилэн аягатай (өндөг, исгэлэн сүү, мах, ногоо, хивэг) баялаг байх ёстой.
  8. Жимс, исгэлэн, хатаасан жимс, самар, талхаар зууштай байх.

Хэрэв та хоолны дэглэмийн дараа калори илчлэггүй, эрүүл бус хоол хүнс хэрэглэвэл жин буурч ойрын ирээдүйд сонирхолтой болно.

Тиймээс, 14 хоногийн туршид Японы давсны үнэгүй хоолны дэглэмээс гарах үр дүн нь засах чухал үе шат бөгөөд энэ нь ямар ч хэлбэрийг хадгалах боломжгүй юм.

Дэлгэрэнгүй бүтээгдэхүүнийг супермаркетын тавиур дээр дэлгэн харуулав. Тэдний олонх нь бүтээгдхүүний амт, түүний өнгийг, бүтэцтэй хадгалж байдаг давс ихтэй байдаг. Эрдэмтэд сэрэмжлүүлгийг сонсч, ийм өндөр давсны давс нь хүний ​​үхлийн цагаан үхлийг нэрлэжээ. Биеийн давсны аюул гэж юу вэ? Норматив гэж юу вэ? Ер нь хүнийг давстай болгох шаардлагатай юу?

Эмч нар хоол хүнс дэх давсны хэмжээг багасгахыг зөвлөж байна. Хүн төрөлхтөн соёл иргэншлийн хөгжлөөр хүн үнэхээр натри хлоридыг хэрэглэж эхэлсэн. Эзэмшигчид нь хоол хүнс давсалж, хэрэглэгчдийн цангалтанд хүргэх үйл явцыг эхлүүлэх үеэр үйл ажиллагаагаа эхэлсэн. Илүү их шорвог, илүү орлоготой хоол, ундаагаар авчирсан.

Өнөөдөр хүмүүс marinades, давсалсан самар, чипс, дэлгүүрийн соусыг тусгайлан тодорхойлдог. Эдгээр бүх бүтээгдэхүүн нь их хэмжээний давс агуулдаг. Big, гэхдээ аюултай юу?

Хэд хэдэн мэргэжилтнүүд давс нь маш хор хөнөөлтэй гэж ярьдаг. Натри хлоридын өрсөлдөгчидийн талаар энд өгүүлье.

Онолын хувьд, хүний ​​бие өдөрт 25 грамм давстай шээс, хөлс, ялгадасаар устгана. Үүний үр дүнд, илүү их зүйлийг идсэний дараа та биед давсны хуримтлагдах нөхцөлийг бүрдүүлнэ. Практик дээр хүний ​​хөлс, шээс болон ялгадасаар зөвхөн 3-5 г натрийн хлоридыг уусгана. Энэ нь давсны хоногийн тунг хэдхэн граммаар багасгадаг. Давстай давсны хэмжээ нь биед агуулагдах давсны нөөцтэй бөгөөд энэ нь кали ба натрийн хоорондын тэнцвэргүй байдлыг үүсгэдэг. Үүнээс гадна энэ нь бие махбодын янз бүрийн хэсгүүдэд хавчигдах байдлаар илэрдэг.

ТАЙЛБАР: Натрийн хуримтлалууд нь бусад чухал эрдэс бодисууд болох кали, магни, кальци, төмөр

Эрүүл хүний ​​хувьд натрийн дэлгүүрүүд өвчний хөгжилд хувь нэмэр оруулдаг. Хэрэв эдгээр өвчин аль хэдийн тохиолдвол давс нэмсэн нь зүрх судасны систем, бөөр болон бусад эрхтэнд дарамт болдог.  Зарим өвчний үед натрийн хлоридын хэмжээг багасгах эсвэл хоолны дэглэмээс бүрэн хасах нь зүйтэй. Ийм эмгэгүүдэд ажил дээр зөрчил гардаг:

  • зүрх сэтгэл
  • савнууд
  • элэг
  • уушиг
  • цусны өвчнүүд.
Давс цусны даралтыг нэмэгдүүлж, цусны даралт ихсэхэд нөлөөлдөг

Хүнсний натри огцом буурах нь буурч, цөөн тооны даралтыг бууруулна. Гипероникууд их хэмжээний тунгаар давстай байдаг учраас түүнийг хоол хүнсээр амтлах боломжгүй юм.

ТАЙЛБАР: Өндөр даралт нь савны ханыг сунгаж, уян хатан болгодог. Усан онгоц нь цус харвалт, зүрхний шигдээс зэрэг өвчин эмгэгийг хялбархан болгож байна.

Даралт ихсэх үед давсны нөлөөгөөр даралт болон даралт ихсэх нь цус харвалт, зүрхний шигдээсийн шинжээчдийн магадлалыг тооцоолоход хэрэглэдэг натри хлоридын хэмжээг яагаад хянах шаардлагатай байгааг бүлэгт нэрлэдэг.

Bessol хоол нь давсны хуримтлалыг цэвэршүүлэх зорилготой юм. Гэсэн хэдий ч, ихэнх шинжээчид хоолны дэглэмээс давсыг бүрэн устгахыг хүсдэггүй ч хэрэглээг нь хянадаг.

Натри хлорид нь дараахь функцийг гүйцэтгэдэг
  • Давс нь байгалийн антидепрессант юм. Бодисын хангалттай хэмжээ нь тархины серотонин, мелатониныг хүний ​​нөөцийн баяр хөөрийг мэдрэх үүрэгтэй.
  • Давс нь эсэд хүчиллэг болох хэмжээг тогтооно. Энэ процесс нь тархины эсүүдэд онцгой ач холбогдолтой юм. Натри дутагдалтай учраас давсгүй хоолны дэглэм хэрэглэх шаардлагагүй байдаг нь магадгүй хөгжих магадлалыг нэмэгдүүлдэг. dementia.

  • Давсгүй эрүүл хооллох боломжгүй юм.
  • Давс цусан дахь глюкозийг тогтворжуулж, илүүдэл глюкозыг саармагжуулахад шаардлагатай инсулин хэмжээг бууруулдаг. Тиймээс давстай хүн 1 чихрийн шижинийг бичиж тэмдэглэсэн байдаг.
Японы давсгүй хоолны дэглэмийн мөн чанар

Бүтэн японыг төсөөлөхөд хэцүү байдаг тул Дорнодын хүмүүс эрүүл мэндээ харж байна. Япончууд хожим нь хөгшрөөд хөгширч, амьдралын туршид Европ болон Америкчуудаас эрүүл мэндийн асуудал бага байдаг. Энэ чиг хандлага нь голчлон Японы оршин суугчидтай хоол ундтай холбоотой.

ТАЙЛБАР: Япон хоолны дэглэмд бага илчлэг, байгалийн болон цэвэр хоол хүнс. Орос болон бусад үндэстэн ястануудаас ялгаатай нь япончууд өөх тос бага иддэг, цөцгийн тос нь өндөр үнэлэмжтэй байдаггүй. Хоолны үндэс нь цагаан будаа, далайн хоол, шинэхэн ногоо, жимс жимсгэнэ, буурцаг, ногоон цай, амтлагч юм. Мөн нэг чухал зүйл бол аяга тавагны давс.

Зүүн хоолны дэглэм нь тодорхой хүсэл эрмэлзэл шаарддаг. Эцсийн эцэст, энэ нь хүчээр цаг, хатуу цэс дагуу. Натри хлоридын дутагдал, өөрийгөө хянах чадвар нь Японы хоолны дэглэмийн мөн чанар юм. Дорнод хоолны цэсний бусад хоолны дэглэм нь бага байдаг. Бүтээгдэхүүнийг голчлон Европоор сонгосон бөгөөд энэ арга нь Оросын оршин суугчдад тохирсон арга юм.

Японы хоолны дэглэмийн дүрэм
  • Японы хоолны дэглэм нь 14 хоног үргэлжилдэг бөгөөд цаашид ч үгүй.
  • Та жилийн цэсээс санал болгож буй цэсийг дахин ашиглах боломжтой. Мэргэжилтнүүд хоолны дэглэмийг хэдэн жилийн турш үргэлжлүүлэн хэрэглэхийг зөвлөж байна.
  • Цэсний давс, элсэн чихэр, чихэр, гурил, сүнснээс зайлсхий.
  • Өдөрт 1.5 литр ус уух. Ердийн ундны уснаас гадна хий, ногоон, ургамлын цайгүй рашааныг хэрэглэхийг зөвшөөрдөг.

ТАЙЛБАР: Хугацааны эцэст өөрийнхөө өөрийгөө үгүйсгэсэн хоолыг довтлох хэрэггүй. Үр дүнгээ нэгтгэхийн тулд тэнцвэртэй хоолны дэглэмийн зарчмуудыг дагахад тусална. Хэвийн горим руу буцах нь таны бүх хүчин чармайлтыг тэг болгох болно.

14 хоногийн турш Япон хоолны дэглэм: цэс

1 дэх өдөр:

  •  
  • Үдийн хоол: зөөлөн чанасан өндөг хос; жижиглэсэн байцаа, амттай оливийн тосоор; 200 мл шинэхэн улаан лоолийн шүүс буюу бүхэл улаан лооль.
  • Оройн хоол: загасны хоол; Чидун жимсний тосоор хувцасласан цагаан байцаатай жижиглэсэн байна.

Өдөр 2:

  • Өглөөний цай: нэмэлтгүйгээр хар кофе; цагаан талхны хатаасан зүсмэлүүд.
  • Үдийн хоол: загасны хоол (уурын, чанасан, шарсан); Чидун жимсний тосоор жижиглэсэн байцаа.
  • Оройн хоол: үхрийн махны нэг хэсэг; 200 мл тараг.

3 дахь өдөр:

  • Өглөөний цай: амтат чихэргүй байгалийн кофе.
  • Үдийн хоол: түүхий эд тахианы өндөг; Чидун жимсний тосоор халбагаар амттай луувантай болгосон байна.
  • Оройн хоол: хэд хэдэн чихэрлэг болон исгэлэн алим.

Өдөр 4:

  • Өглөөний цай: нэмэлт амтгүй байгалийн кофе.
  • Үдийн хоол: parsnip үндэс, оливийн тос нэмэлтээр шарсан байна; хоёр ширхэг исгэлэн алим.
  • Оройн хоол: сонгох жимс.

Өдөр 5:

  • Өглөөний цай: нимбэгний шүүсээр түүхий лууван буталсан.
  • Үдийн хоол: загасны хоол; Улаан лоолийн 200 мл-ийн шинэхэн шүүс.
  • Оройн хоол: таны жимсийг амттай болго.

6 дахь өдөр:

  • Өглөөний цай: чихэргүй чихэргүй кофе.
  • Үдийн хоол: арьсгүй болгосон тахиа 0.5 кг; ургамлын тос нь халбагаар байцаа салат.
  • Оройн хоол: хоёр чанасан тахианы өндөг; түүхий лууван, чидун тосоор хувцасласан.

7 дахь өдөр:

  • Өглөөний цай: нэмэлтгүйгээр цайны аяга.
  • Үдийн хоол: Үхрийн махны нэг хэсэг; Таны сонгосон жимс.
  • Оройн хоол: өмнөх өдрүүдийн аль ч оройн хоол.

Хоёр дахь долоо хоног  Зөвхөн урвуу дарааллаар дэс дараалалтай цэснээс долдугаар өдрөөс эхлэн эхнийх рүүгээ шилжиж байна.

ТАЙЛБАР: Хооллохоор явахаас өмнө эмийн талаар зөвлөгөө авах боломжтой. Стресс дэхь бие махбодын хэрэгцээт витамины цогцолборуудын талаар эмчээс асуу.

Японы аргын үр дүнд тогтоосон хугацаанд 8 кг хүртэл алдагдал гарна. Та эрүүл хооллолтын зарчмуудыг анхаарч, идэвхитэй амьдралын хэв маягийг удирдан явуулах болно. Системийн давуу тал нь таныг өлсөхгүй байх явдал юм. Цэс нь маш олон янзын, тэнцвэртэй байдаг бөгөөд энэ нь таны эрүүл мэндэд цохилт өгөхгүй байх болно гэсэн үг юм.

Хоолны дэглэмээс үл хамааран хоол хүнсийг давс нэмэлгүйгээр бэлтгэх хэрэгтэй. Хуурай хоол хүнс, ялангуяа мах, загасыг амтлахад тааламжгүй байдаг.

Хоолны үлдэгдэл амтыг сайжруулах аргуудын нэг байдаг. Загасны хувьд ургамал, нимбэгний шүүс хэрэглэж болно.

Махан дээр сонгино, сармис, халуун ногоо, хатаасан ногоо, ургамлыг нэмнэ. Байгалийн цуутай соус нь Японд маш элбэг тохиолддог бөгөөд таны хоол хүнсийг давстай, давстай болгоно. Тунх, цагаан гаа, далайн цуу, алимны цэцгийн цуу гэх мэт бүтээгдэхүүнийг бүгдийг нь идэж амттай, амттай болгоно.

ТАЙЛБАР: Хоолны дэглэм илүү үр дүнтэй байхын тулд илүү олон сүүн бүтээгдэхүүнийг ашиглан биед хадгалсан давсны сулралыг дэмжих.

Ийм хоолны дэглэм арай илүү боловч би үүнийг туршихаар шийдсэн бөгөөд энэ нь хоол тэжээлгүй идэж чадахгүй учраас давсны хамааралыг арилгах явдал юм.Энэ 14 хоногийн дараа та нар хоолоо идэж ууж идэхээ больсон. Наад зах нь хоолыг нэрэхээ зогсоо.

Diet сонголт 14 хоногийн турш

Эхний гурван өдөр та өдөр бүр тахианы мах идэх хэрэгтэй. Энэ нь чанасан өөх тосыг зайлуулж, арьсыг зайлуулна. Дөрөв дэх нь зургаа дахь өдрөөс эхлэн Нэг өдөр бид туранхай загасыг хагас килограммаар иддэг. Долдугаар сараас ес дэх өдөр хоолны хоолонд сувдан будаа ордог бөгөөд та усанд чанаж идэх боломжтой. Дараагийн өдөр нь хоёр зуун тавин грамм байна. Та нимбэгний шүүс, зөгийн бал, сүүтэй өөх тосыг нь хагас хувиар хэтрүүлдэггүй. Аравны нэгээс арван хоёр дахь өдөр хүртэл хамгийн их эргэж ороорой өөр өөр ногоо. Зүгээр л төмс идэж болохгүй. Та өдөрт хоёр кг хүртэл идэх хэрэгтэй. Сүүлийн хоёр өдөр бид жимс жимсгэнийг л өнгөрөөдөг боловч бид гадилуудаа хасдаг. Та хоёр кг хүртэл идэх хэрэгтэй.

Ийм хоолны дэглэм нь зөвхөн давс гаргахаас гадна хавдараас салахаас гадна эмч надад хэлсэнчлэн, хоёр фунт стерлинг хийхэд тусална. Энэ нь 14 хоног байна! Эрхэм уншигч, таны хүссэн зүйл биш гэж үү? Зөвхөн 14 хоног, нэмэлт фунт стерлинггүй байсан. Хоол идэх нь тийм амархан байгааг анзаарсан уу? Би ч бас тэгж бодож байна.

Зүгээр л 14 хоногтоо бүү мартаарай. Та карбонатлаг рашааныг амархан биш, харин ногоон цайтай байж болно.

Зүрхний өвчтэй хүмүүст зориулж гурван өдрийн турш давсны үнэгүй хоол хүнс хэрэглэх сонголт

Эхний өдөр

Хоёр дахь өдөр

Гурав дахь өдөр

Давсгүй хоолны дэглэмийн мөн чанарыг харахад энэ нь ердийн хоол юм. Энэ нь 14 хоногийн туршид нэмэлт фунтаас чөлөөлөгддөг хоолны дэглэм юм.

Та давсгүй хоолны дэглэмээс өөр юу идэж болох вэ?

Ямар бүтээгдэхүүнийг зөвшөөрөхийг авч үзье.

  • Шар будаа жигнэмэг, нэг гурилнаас талх,
  • Үхрийн мах, загас, шувууны аж ахуй,
  • Жимс, хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ,
  • Бүтээгдэхүүн нь түүхий болон чанасан ногоо,
  • Та жимс, жимс жимсгэнэ идэж чаддаг. Эдгээр нь хэзээ ч хэтэрхий их биш бүтээгдэхүүнүүд юм, та зөвшөөрөх ёстой,
  • Өдөрт нэгээс илүү өндөг байхгүй.
  • Хатаасан жимс зэрэг бүтээгдэхүүнийг бүү мартаарай. Өөртөө чангаанз, инжир, үзэм, хатаасан чангаанз, prunes зэргийг өөртөө өргө.
  • Магадгүй, хэн ч вазелин, вазелин, эсвэл компотоо орхихгүй байх.
  • Норвегийн талаар бүү мартаарай. Жишээ нь, Сагамхай, будаа, бусад.
Хэрэглэх боломжгүй бүтээгдэхүүн

Үндсэндээ эдгээр нь бэлэн бүтээгдэхүүнд агуулагддаг дэлгүүрүүд юм.Хоол тэжээлээс хоол хийх үед илүү сайн байдаг байгалийн бүтээгдэхүүн, тиймээс бид бие махбод дахь давсны хэрэглээг хянах чадварыг сайжруулж чадна.

Тиймээс татгалзах шаардлагатай зүйлээс:

  1. Лаазалсан хоол хүнсээс эхлээд
  2. Бэлэн болсон салад
  3. Дэлгүүрээс шүүс
  4. Сүү, үйлдвэрлэлийн үйлдвэрлэл
  5. Амтат боов
  6. Цагаан талх
  7. Майонез
  8. Хиам
  9. Marinades
  10. Хатаасан, хатаасан, тамхи татдаг загас
Давсны хэрэглээг хэрхэн хянах вэ?

Давстай хоол хүнс нь хараат байдлыг бий болгодог, гэхдээ давсны хэрэглээг багасгаснаар та хавдрыг сэрээхгүйн тулд илүү сайн мэдрэх болно.

Энэ нь давс нь бидний бүх зовлон зүдгүүрийг буруутгах биш, харин зохистой ашиглах биш гэдгийг эргэцүүлж байна. Тэгээд дараа нь бидэнд асуулт байна. Үүнийг яаж хийх вэ?

  1. Хоолны үеэр шууд шүлс өгөх нь дээр. Бидний зөвлөгөөг би түргэн хоолны амтыг даруй олж авдаг.
  2. Давсны зөв хэлбэрийг сонгох нь чухал юм. Давс "Нэмэлт" нь их хэмжээний натри хлорид агуулдаг боловч кальци, магни бага байдаг тул давсыг зооринд хийж, хоол хийхэд хэрэглэдэггүй.
  3. Мах загас (ялангуяа далайн гаралтай), бяслаг, бяслаг, өндөг, давсалсан цөцгийн тос зэрэг давсууд их хэмжээний давс агуулдаг. Хэрэв та тэдгээрийг нэмэхгүй байсан ч эдгээр нь 3 грамм давс агуулдаг
  4. Натрийн агууламж багатай давстай, гуравны нэг орчим нь магни, калигаар солигдсон байдаг. Ийм давс нь зүрхний хэвийн үйл ажиллагаа, бөөр, жингээ хасах хүсэлтэй хүмүүст ашигтай байдаг
  5. Хэрэв та илүү их эрдэс ус ууж, илүү шинэ ногоо, жимс жимсгэнэ идвэл давс их хэмжээгээр нөхөх боломжтой.
  6. Өглөө өглөө давсны хэрэглээг хянаж, нэг хэсгийг хуваарилна. Дараа нь өдөрт давс, хоол хүнсийг авч иднэ. Тиймээс та давсалсан хоол идэх болно. Хавдар бүү санаарай.
Хэрэв та давсгүй хоолны дэглэмийг дагаж чадахгүй бол

Тиймээ, хоолны дэглэм сахих нь бие махбодод ашигтай байдаг нь эргэлзээгүй. Гэвч эсрэг заалтууд байдаг. Натри нь түүнд агуулагддаг кали нь ялгардаг амин чухал үйл явц юм. Эдгээр хоёр бодисын үлдэгдэл нь биед агуулагдах шингэний хэмжээ, тогтвортой байдал, эд эс дэх усны агууламжийг зохицуулдаг бөгөөд ходоодны шүүсийн давсны хүчил үүсэх эх үүсвэр болдог (давсны агууламжтай хлортой хамт). Тиймээс давсгүй байх нь бие махбодод хортой.

Жирэмсэн үед
  • Эхний гурван сард энэ төрлийн хоолны дэглэм бүрэн эсрэг заалттай байдаг
  • Хоёрдугаар улиралд, хавдар байвал давсны хоногийн хэрэглээг багасгах хэрэгтэй
  • Гурав дахь улирлын туршид ихэнх жирэмсэн эхчүүд хавдартай болж, жин нэмэгдэх тусам давсгүй хоол хүнс хэрэглэхэд тустай юм.
Хөхөөр хооллох эхчүүд

Ийм хоолны дэглэмээс зайлсхийх хэрэгтэй. Дэлгүүрээс бэлэн бүтээгдэхүүнийг ашиглахыг хязгаарлаж, өдрийн давсны хэрэглээг хянаж байх нь зүйтэй.

Тамирчин болон гарын хөдөлмөрт ажилладаг хүмүүс

Хэрэв та спортоор хичээллэдэг бол бие махбодийн хүч чармайлт, магадгүй хэцүү ажил хийж байгаа бол энэ хоол таны хувьд биш юм. Өөр зүйл хайх хэрэгтэй.

Халуун улиралд

Хэрэв танд хор хөнөөл учруулахгүй бол та өөрөө өөртөө анхаарал тавьж, халуун, бага зэрэг бага хэмжээний давс хэрэглэдэг бие махбодийн үйл ажиллагаа. Энэ үед давсаа өгөхийн тулд бид нар хөлрөх болно. Энэ нь ус давсны метаболизмыг зөрчих явдал юм. Энэ нь шингэн алдалт болдог.

Хоолны үндсэн зарчим

Давсгүй хоолны дэглэмийн үндсэн чанар нь татгалзах зүйл биш, харин давсны хязгаарлалт юм. Энэ нь зөвхөн боломжтой биш, гэхдээ хэрэглэхэд ч бүр хэрэгтэй юм. Энэ нь химийн боловсруулсан давсыг хязгаарлах тухай юм. Давс нь биеийн хэлбэрээр бие махбодид орж ирдэг.

Давсыг хязгаарлах нь таны биед орохгүй гэж боддоггүй. Давс нь өөр өөр бүтээгдэхүүнд байдаг.

Ер нь, давс ихээхэн хэмжээгээр орлож болох олон бүтээгдэхүүн байдаг. Миний бичсэн нэг зүйлийн талаар би бичсэн.

 

Энэ нь хорт бодис, токсиныг арилгаж, цусны даралтыг хэвийн болгодог. Cellulite устгах. Үнэндээ, нөхцөл байдал бий. Давсны хэрэглээг хязгаарлахын тулд хязгаар, хортой бүтээгдэхүүнийг хязгаарлах хэрэгтэй.

Ямар Елена Малишева санал болгож байна

  Diet Malysheva зарим бүтээгдэхүүний хэрэглээ, хоол хүнс солигдоход хязгаарлалтгүй гэж үздэг. Malysheva-ийн хоолны дэглэм нь тодорхой хугацаанд уураг, нүүрсустөрөгчтэй хоол хүнс хэрэглэх шаардлагатай болдог.

Өөрөөр хэлбэл, Malysheva нэг өдрийн дотор уураг тариалж, өөр нүүрс ус хэрэглэдэг. Зөвхөн давс, чихэр, өөх, архи, согтууруулах ундаа хэрэглэснээр өөрийгөө хатуу хязгаарлах хэрэгтэй. Үүний зэрэгцээ та янз бүрийн ашигтай бүтээгдэхүүнийг идэж болно.

Diet Malysheva оройн 7 цаг хүртэл олон хоол санал болгодог. Та калорийн хэмжээг хэр их зарцуулсанаас шалтгаалж хэр их иддэг вэ? Хэрэв та үүнийг хийвэл арав хоногийн дотор таван килограмм тохируулж болно. Хоол хүнс, уураг, нүүрсустөрөгчийн бүтээгдэхүүний солилцоо, жин хасахад хүргэдэг энэ гайхалтай зүйл юу?

Гэхдээ магадгүй чи өөрөөсөө асууж, давстай холбоотой юу нь буруу вэ? Согтууруулах ундаа, өөх тос, чихэр зэрэг нь тодорхой байдаг. Учир нь давс нь дур сонирхлыг нэмэгдүүлдэг учраас хүн илүү хэрэгцээтэй зүйлээ иддэг. Энэ нь зүрх, бөөр зэрэг янз бүрийн өвчнийг үүсгэдэг. Мөн бид аль хэдийн ажигласнаар хавдаж байна.

 

Хамгийн гол нь эмч миний тухай бүгдийг ярихдаа давсгүй хоолны дэглэмийг зөвлөсөн. Та үүнийг хийхийг зөвлөж байна. Өөртөө эм хийх хэрэггүй.

Таны анхаарлын төвд баярлалаа! Хүндэтгэсэн, Олга.

Хоол тэжээлийн эмч нар давсгүй хоолны дэглэмийг илүү оновчтой сонгох нь илүү үр дүнтэй байх болно гэдэгт итгэдэг. Хамгийн сайн хооллолт нь Япон улсад зохиогдсон хоолны дэглэм юм. Өдөрт 14 хоногоор тооцсон Японы давсны үнэгүй хоолны цэсийг 8-10 кг хэмнэж, зарим архаг өвчлөлийг хөнгөвчлөх болно.

Жин хасах, цэсний Японы давсгүй хоолны дэглэмийн зарчмууд

Давсгүй хоолны дэглэмийн үндсэн зарчим бол хоол хүнсээр давсгүй дутагдалтай байдаг. Энэ нь 14 хоногийн турш бэлтгэсэн бэлэн хоол худалдан авдаггүй (нэг хөх тарианы жигнэмэгийг эс тооцвол өглөөний цай уухыг зөвшөөрдөг) Тэд давс агуулдаг бөгөөд байгалийн лаазалсан хоол, хиам зэрэг юм. Үүнээс гадна, давсгүй хоол хүнс нь элсэн чихэр, цардуул, өөх тос, шарсан, тамхи татдаг бүтээгдэхүүнээс бүрэн татдаг.

Эрүүл хоол хүнс, турах 14 өдрийн давсгүй хоолны дэглэм цэс нь хүнсний ногоо, жимс жимсгэнэ, туранхай мах, загасны махнаас бүрддэг боловч хэд хэдэн хувилбартай. Хоол хийх дургүй хүмүүст зориулж хоолны хялбарчилсан хувилбар иймэрхүү харагдана:

  • эхний 3 өдрийн дотор зөвхөн чанасан тахианы хөхний идэж болно - 500 гр;
  • хоёр дахь гурван өдрийн хугацааг буцалсан загас, өдөрт 500г;
  • гурав дахь гурван өдрийн туршид та усан дээр будаа хийж (бэлэн хоолонд бага хэмжээний сүү нэмж өгч болно), та 250 грамм үр тариа нь будаа хоол хийх хэрэгтэй;
  • дөрөв дэх гурван өдрийн хугацаа - ямар ч хэлбэрээр ногоо (төмсгүй), өдөрт 1-2 кг;
  • хоолны сүүлийн хоёр өдөрт та (1-2 кг жинтэй сахар агуулсан банана ба усан үзэм) идэж болно.

Өглөөний цайны үеэр та жижиг үр тарианы байгалийн үр тарианы кофе ууж болно. Өдрийн турш цэвэр ус ууж болно.

Энэ нь 14 хоногийн туршид Японы давсгүй хоолны дэглэмийн бүрэн цэс шиг харагддаг (цикл хоёр удаа давтагддаг).

  1. Өдөр нэг (найм дахь).Өглөөний цай - кофе (үр тариа). Өдөр - байцаа салат (ургамлын тос нь тос), 2 өндөг, улаан лоолийн шүүс. Өглөөний хоол - загас (чанасан буюу шатаасан), байцаа салат.
  2. Хоёр дахь өдөр (ес дэх).  Өглөө кофе нь хагархай юм. Өдөр - загас (хосын хувьд), байцаа салат. Үдэшлэг - мах (чанасан), тараг (нэмэлт зүйл байхгүй).
  3. Гурав дахь өдөр (аравны нэг).Өглөөний цай - кофе. Өдөр - хүнсний ногоо, селөдерей, 2 өндөг, 2 цэвэр мандарин. Үдэш - үхрийн махтай цэцэгт байцаа (хатаасан).
  4. Дөрөв дэх өдөр (арван нэг дэх).Өглөөний цай - кофе. Өдөр - лууван (ургамлын тос) салат, өндөг. Өглөөний цай - ямар ч жимс (банана, усан үзэм).
  5. Тав дахь (арван хоёр) өдөр.Өглөө - нимбэгний шүүстэй лууван. Өдөр - загас (шарах дээр), улаан лоолийн шүүс. Шөнө - байцаа салат, мах (чанасан).
  6. Зургадугаар өдөр (арван зургадугаарт).  Өглөө кофе нь хагархай юм. Өдөр - ногооны салаттай тахианы хөхний мах. Үдшийн - 2 өндөг, лууван сараалжтай.
  7. Долоо дахь өдөр (арван дөрөв дэх).  Өглөөний цай - кофе. Өдөр - мах (чанасан), жимс. Өглөөний хоолоо идэхээс өмнө оройн хоолон дээрээс бусад нь.
Давсыг ямар давстай хоолоор орлуулж чадах вэ?

Давсгүй хоол хүнс амархан тэсвэрлэдэггүй - хэн нэгэн хүн ашигладаг, хэн нэгэнд - 1-2 хоногийн дараа хоолны дэглэмийг үргэлжлүүлж чадахгүй болно. Хоол тэжээлийг хөнгөвчлөхийн тулд давсыг хүнсний амтыг сайжруулах бусад найрлагандаа орлуулж болно. Бэлэн хоол "давсалсан" байж болно:

Давсгүй хоолны дэглэм ямар аюултай вэ?

Давс нь бие махбодод зориулсан чухал тэжээл болдог учраас та үүнийг удаан хугацаагаар орхиж болохгүй. Үед хоолны дэглэм нь давс бүрэн арилгах зарим нь макро болон микро хомсдол, түүнчлэн бодисын солилцооны эмгэг байж болох юм. Зарим тохиолдолд, давсгүй хоолны дэглэмийг сахихад гаж нөлөө, сул дорой байдал, даралт буурах, хоол боловсруулах эрхтний эмгэг ажиглагддаг. Зуны халуун саруудад давсгүй хоолны дэглэмийг эхлүүлэхэд маш их дургүй байдаг - бие нь хөлстэй хамт давс ихээр алдаж байна.

27/10/2015 21:50

Хүний бие нь 250 гр натри хлорид агуулдаг.  Давс нь шингэн эс, лимф, зөөлөн эд, ясны эсийн нэг хэсэг юм.

Усны давсны тэнцвэрийг хадгалахын тулд насанд хүрэгчдэд өдөрт 5-7 грамм давс шаардагддаг (зуны улиралд 10-15 г).

Хүүхдэд өдөр тутмын давсны хэмжээ өөр байх болно:

  • 1-3 жил - 2 жил.
  • 4-6 жил - 3 жил.
  • 7-10 жил - 5 жил.
  • 11 ба түүнээс дээш настай - 6 гр.

Орчин үеийн насанд хүрсэн хүн биеийн хэрэгцээнээс илүү өдөр хэрэглэдэг (заримдаа өдөр тутмын хэсэг нь 30-40 гр хүртэл өсдөг). Илүүдэл давс нь эдэд усыг хуримтлуулж, хуримтлуулж, цусны даралт, биеийн жинг нэмэгдүүлдэг.

Давсгүй хоолны дэглэмийн гол зорилго нь биед усны давсны үлдэгдлийг сэргээх явдал юм.

Ийм хоол хүнс нь:

  • Таргалалт
  • Зүрх судасны тогтолцооны өвчин.
  • Бөөрний өвчин.
  • АГ-тэй.
  • Хавагнах шинж тэмдэг.
Давсгүй хоолны дэглэмийн үндсэн зарчим ба зарчим

Идэмхий хоол хүнс нь хэвийн (гэхдээ хэт их биш!) Хэмжээ нь илүү сайн шингэсэн бөгөөд давс нь ходоодны шүүс үйлдвэрлэхэд хувь нэмэр оруулдаг.

Гэхдээ давсны давсцусны зуурамтгай чанар нь нэмэгддэг, чулуугаар цээж хорсох гарахаас үүсгэдэг, бөөрний ачааллыг сөрөг элэг нөлөөлж, бүр зүрхний шигдээс хүргэж болох юм.

 

Бөөр тохируулах, бөөрний чулуу үүсэхээс сэргийлэхийн тулд бас давс үнэгүй хоол зүрх судасны системийн үйл ажиллагааг хэвийн зорилготой бөгөөд - давсны хэрэглээ түр эрхээс татгалзах нь чухал ач холбогдолтой таны биед авчрах болно.

Давсгүй хоолны дэглэмийн үндсэн зарчмуудыг хэд хэдэн хэсэгт байрлуулж болно:

  • Хоолыг давсгүй бэлтгэж, бэлтгэх хэрэгтэй.
  • Бяслаг идэхийг ажиглах нь чухал бөгөөд өдөрт 4-6 удаа жижиг хоол идэх хэрэгтэй.
  • Бүх хоол уурын байх ёстой, шөл, эсвэл гурилан - давс шиг, шарсан нь бага давс хоол нөхцөл дээр хориглоно.
  • Хоолны тосыг хоол хийхэд (хэрэв шаардлагатай бол зөвхөн зуршилтай биш) нэмж хийнэ.
Зөвшөөрөгдсөн бүтээгдэхүүн

Бүтээгдэхүүний хязгаарлалтын хувьд энэ төрлийн хоол хүнс хэтэрхий хэцүү биш юм.

 

Давсгүй хоолны дэглэмийг баримтлахын тулд та аюулгүйгээр хэрэглэж болно:

  • Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн (сүү, тараг, кофег, давслаг тосоос бусад).
  • Хязгааргүй жимс, жимсгэнэ, хүнсний ногоо (шинэ буюу хөлдөөсөн).
  • Ямар ч жимсний шүүс, түүнчлэн давсгүй ногооны шүүс.
  • Талх, нарийн боовны бүтээгдэхүүн (хязгаарлалт - өдөрт 200 г хүртэл). Та давс, вафль, жигнэмэг, жигнэмэг нэмээгүй талхыг идэж болно.
  • Давсгүй будаа (oatmeal, Сагаган, эрдэнэ шиш, арвай болон бусад).
  • Шош (шош).
  • Сав (хүнсний ногоо, загасны шөл дээр).
  • Өндөг (өдөрт 1 тахианы өндөг).
  • Мах ба загасны (туранхай үхрийн мах, өөх тос багатай, арьсгүй шувуу).
  • Хатаасан жимс (хатаасан чангаанз, үзэм, prunes).
  • Халуун ногоо (зөвхөн хуурай хэлбэрээр). Үүнээс гадна, та нимбэгний шүүс, сармис, цагаан цуу ашиглаж болно.
  • Самар.
  • Бүрэн бус ногоон цай.
  • Кофе.

 

Хориглосон бүтээгдэхүүн

Хоол хүнс бүрийн хувьд хэрэглэхэд тохиромжгүй хэд хэдэн бүтээгдэхүүн байдаг.

 

Давсгүй хоолны дэглэмд дараахь зүйлийг хориглоно:

  • Махны шөл.
  • Шарсан мах, өөх тос.
  • Утсан, давсалсан мах, загасны борц.
  • Мах хагас боловсруулсан бүтээгдэхүүн.
  • Түргэн хоол.
  • Худалдан авдаг сүмс, marinades, майонезаас.
  • Давсалсан гурилан бүтээгдэхүүн.
  • Лаазалсан ногоо, жимс жимсгэнэ.
  • Элсэн чихэр (чанамал, тарвас, банана, усан үзэм, чихэр) өндөртэй хоол хүнс.
  • Архи.

 

14 хоногийн турш цэсэнд

Өгсөн зорилгодоо хүрэхийн тулд хоол тэжээлтэн, эмч нар 14 хоногийн турш давсгүй хоолны дэглэмийг баримтлахыг зөвлөж байна.

Хувь хүний ​​цэсийг эмхэтгэхэд зөвшөөрөгдсөн болон хүсээгүй бүтээгдэхүүнүүдийн жагсаалтыг ашиглах, мөн тухайн бүтээгдэхүүнийг үл зөвшөөрөх байдлыг харгалзан үзэх хэрэгтэй.

Нэгдүгээр долоо хоног

Даваа:

Өглөөний цай.  Үзэм, зөгийн бал, ногоон цай бүхий сүү дэх oatmeal 100 гр.  Үдийн хоол.  Хүнсний ногооны шөл, бага өөх тос, бага зэрэг давсалсан мах - 100 грамм, шиллэгсэн тараг.  Зууш.  1 лийр, 2 самар.  Оройн хоол.  Уураг, 1 чанасан тахианы өндөг, шинэхэн байцаа, вандуй, 1 улаан лооль дээр жигнэсэн бага өөхний сортуудын 200 грамм загас.

Мягмар:

Өглөөний цай.  Давс, ногоон цай, жигнэмэг, жижиг хавчих нь чанасан Сагамхай 150 гр.  Үдийн хоол.  Арьсанд 300 гр чанасан тахианы мах, 100 гр чанасан байцаа  сонгино, лууван, давс, жижиг хавчих нь улаан лоолийн шүүс, нэг аяга.  Зууш.  1 алим, өөх тос багатай тараг.  Оройн хоол.  - 200 гр.

Лхагва:

Өглөөний цай. Plums нь нэг ширхэг зоог, сахаргүй кофе.  Үдийн хоол.  Давсагагүй улаан буудайн будаа 200 гр, ногоотой гурилан загас 100 гр, давсгүй ногооны шүүсний шил.  Зууш.  Жимс салат.  Оройн хоол.  Хүнсний ногоо шөл, 100 гр давс ямар ч буцалгаж, хөх тариа зүсмэл зүсмэл.

Пүрэв гариг:

Өглөөний цай. Үзэм бүхий бяслаг Casserole - 200 гр, ногоон цай.  Үдийн хоол.  200 г давсгүй тахианы сүү, 1 тахианы өндөг, 100 гр давсгүйгээр zucchini түрс нь stewed.  Зууш.  Жимс салат.  Оройн хоол.  Давстай чидун тосоор хувцасласан чанасан үхрийн мах, байцаа салат 200 гр, улаан лоолийн шүүсийн шил.

Баасан гариг:

Өглөөний цай.  Хатаасан чангаанз бүхий овъёосны будаа, 1 аяга бага өөхтэй кофег.  Үдийн хоол.  Чидун жимсний шөл, хүнсний ногоо, чидуны тос бүхий шинэ байцаа, хүнсний ногооны шүүсний шил.  Зууш.  1 алим, нэг аяга тараг.  Оройн хоол. Хүнсний ногоо шөл, 200 г давсгүй тахианы хөхний буцалгана.

Бямба

Өглөөний цай. 1 аяга бага өөх тос, 1 ногоон алим.  Үдийн хоол.  Давсгүй Сагаган будаа 200 гр, загас steamed мах steamed, чанасан цэцэгт байцааны.  Зууш.  Үзэм нь бяслаг Casserole.  Оройн хоол. Бага өөхийг сортоор жигнэгдсэн загас, 1 өндөг, улаан лоолийн шүүсийн шил.

Ням гараг:

Өглөөний цай.  Apple-ийн бялуу, сахаргүй кофе.  Үдийн хоол Зууш.  Шил бага өөхний тараг.  Оройн хоол. Нь чанасан төмс, stewed zucchini, сармис нь буцалсан манжин нь салат.

Хоёр дахь долоо хоног

Даваа:

Өглөөний цай. Хатаасан чангаанз бүхий oatmeal 100 грамм, бага өөхний тараг 1 аяга, ногоон цай.  Үдийн хоол.  Хүнсний ногооны шөл, хүнсний ногооны салат, улаан лоолийн шүүс, 1 шил.  Үдээс хойш зууш. Apple-ийн үнэртэн, ногоон цай.  Оройн хоол. 200 гр шарж, шатаасан хэлбэрээр ногоо, 100 грамм давсгүй Сагаган будаа, 1 өндөг.

Мягмар:

Өглөөний цай. Жимс салат, ногоон цай, жигнэмэг.  Үдийн хоол. Чидун жимсний тосоор загасны мах, байцаа, лууван зэрэг шөлтэй шөл.  Үдээс хойш зууш. Хосуудад зориулсан үзэм бүхий бяслаг.  Оройн хоол. Хүнсний ногоо шөл, 100 гр чанасан тахианы булан, ногооны шүүс.

Лхагва:

Өглөөний цай. Шар буурцагтай Шарлотт, жимсний шүүсээр хийсэн шил.  Үдийн хоол.  200 грамм давсалалгүй сувдан арвай, хүнсний ногооны талх нарийн боовны мах 100 гр.  Үдээс хойш зууш: Жимс салат.  Оройн хоол. Хүнсний ногоо шөл, сармис бүхий мансартай салат, 1 тахианы өндөг.

Пүрэв гариг:

Өглөөний цай. Үзэм, ногоон цай бүхий бяслаг Casserole.  Үдийн хоол. Давсгүйгээр давсалсан тахианы хөхний 200 г, 1 тахианы өндөг, давсалсан давсалсан давстай 100 г давсалсан байцаа  Үдээс хойш зууш. Хос боловсруулсан бялуу (200 гр), жимсний шүүс  Оройн хоол.  200 гр чанасан мах, байцаа салат, давсгүй оливийн тосоор хувцасласан, улаан лоолийн шүүс.

Баасан гариг:

Өглөөний цай. Бага өөхт тараг, 1 алимны шил.  Үдийн хоол.  Давс, жижиг төмс, 100 грамм бага өөх сорт, шатаасан загас, хүнсний ногооны шөл, улаан лоолийн шүүсний шил.  Зууш.  Хэд хэдэн чангаанз, эсвэл чавга, 2 самар.  Оройн хоол. Үзэм нь бяслаг Casserole.

Бямба

Өглөөний цай. Үзэм, хатаасан чангаанз бүхий овъёос будаа, өөх тосгүй тараг аяга.  Үдийн хоол. Хүнсний ногоо, шөл, 200 гр давсалсан тахианы булан, хүнсний ногооны шөл.  Зууш.  Жимс салат.  Оройн хоол. Хүнсний ногоо шөл, 100 гр давстай чимхтэй шартай.

Ням гараг:

Өглөөний цай. Apple-ийн бялуу, сахаргүй кофе.  Үдийн хоол. Хүнсний ногооны шөл, 1 тахианы өндөг, чидун тосоор хувцасласан байцаа, өргөст хэмхээс давсгүй салад.  Зууш.  Жимс, өөх тос багатай тараг.  Оройн хоол. Цагаан будааны хулуу будаа 200 гр.

Хоолны дэглэм

 

Давсгүй хоолны давуу тал:

  • Цусыг цэвэрлэхэд тусалдаг.
  • Бүтээгдэхүүн дээр цөөн хэдэн хязгаарлалт тавьдаг.
  • Хоол хүнсний хэрэглээний байнгын хэрэглээ нь бие махбодод сайн боловсруулалт болон бодисын солилцоонд сайнаар нөлөөлдөг.
  • Бөөр, элэг, зүрх судасны системээс ачааллыг багасгахад тусалдаг.
  • Цусны даралтыг тогтворжуулна.
  • Хөл хавагнах болон арьсыг сайжруулна.
Хоолны сул тал

Хэдийгээр давсгүй хоолны дэглэм нь бидний хувьд маш их ашиг тустай ч энэ нь сул талуудтай.

 

Сул тал ба эсрэг заалтууд:

  • (- биеийн яснаас нь түүнийг татах эхэлдэг давс хомсдол, улмаар тэднийг суларч хортой, түүнчлэн илүүдэл юм) хоол (14-аас дээш хоног) дээр удаан хугацаагаар оршин суух биед давс дутмаг талд ус давсны тэнцвэрийг өгдөг.
  • Ийм хоолны дэглэм ажлын ядуу нөхцөлд нь хүүхэд, өсвөр насныхан, жирэмсэн болон хөхүүл эмэгтэйчүүд, үнэ цэнэ нь буурсан бамбай булчирхайн үйл ажиллагаа нь ард түмэн, түүнчлэн тамирчид, ард түмний эсрэг заалттай байдаг.
  • Давсгүй хоолны дэглэм халуун улиралд байх ёсгүй.
  • Хоолны дэглэм эхлэхээс өмнө архаг өвчний үед эмчтэй зөвлөлдөх хэрэгтэй.
Хоол хийхээс татгалзах

Давсгүй хоолны дэглэмээс гарах зөв арга бол хүрсэн үр дүнг хадгалах баталгаа юм. Хоолны дэглэмийн үед та 2 долоо хоногт 4-5 кг жин хасч, 2 долоо хоногийн дотор үр дүнтэй, чадвартай болно.

 

Хоол тэжээлээс хэрхэн яаж гарах вэ:

  • Хоол, хоолны дэглэмийн төгсгөлд тамхи татдаг, давсалсан хоол хүнсийг аажмаар хоолны дэглэмд оруулах хэрэгтэй. Гэхдээ хортой хүнсний хэт их хэрэглээ эрт орой хэзээ нэгэн цагт эрүүл мэндэд нь нөлөөлнө гэдгийг санаарай.
  • Чихрийн шижингийн хувьд ч адилхан юм. Хэрвээ тийм биш бол та хэдэн өдрийн дотор эрсдэлд орох болно.
  • Хоолны дараа хэдхэн сарын дараа хоолны дараа хоолоо идэж болохгүй. Хэдийгээр аяга таваг нь бага зэрэг шорвогтой байсан ч. Ингэснээр биед хэрэгцээтэй давсны хэмжээг авах боломжтой болно.

Таалагдахгүй байна

1
1

АНХААРУУЛГА

Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд etoim.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.

1.0

Сэтгэгдэл үлдээх

Зочин

[66.181.185.245]

2018-11-21 18:27:12

Зочин

[202.179.27.235]

2018-11-21 17:22:01

Chuhal sedev bolovch uneheer uruvdultei orchuulsan bna. Iim yumiig bichij gargaad yah yum be dee. Uruvdultei tsagiin garz

Зочин

[158.208.192.248]

2018-11-21 15:17:38

Galzuu hunii udriin temdeglel shig l yum bichsen baih yum. Shuud Google translation ashiglasan yum uu daa, hahaha