etoim.mn
photos/216424-675x450-rustic-french-dinner.jpg

Францын хоолны газар дэлхийн хамгийн алдартай байдаг. Францад үдийн хоол, оройн хоолны бүх зүйл нь мах, загас, шувууны аж ахуйгаас бүрддэг гол курс юм. Мэдээжийн хэрэг, сонгодог франц хоол нь энэ байдлыг тэсвэрлэдэг.Тэдгээр хүмүүсийн хооллох соёл маш өвөрмөц, хоол идэх журам нь маш нарийн журамтай байдаг байна. Хооллох амьдралын хэв маягаараа дэлхийн  хүмүүсийн  сонирхолыг ихээхэн  татдаг. Тэд хоолны материалын сонголтыг хамгийн сайн найрлагатай, чанартай, эрүүл мэндэд үр дүнтэй бүтээгдэхүүнийг худалдан авахын тулд цэсийн төлөвлөлт хийдэг байна. Тэдний эцсийн үр дүн нь гэр бүлээрээ хамт цагийг жаргалтай өнгөрөөх юм. Хамгийн гол нь амрах, хооллох, ярилцахын тулд ширээний ард цугларах нь чухал юм. Талх, бяслаг, дарс

Эдгээр гурван онцлог зүйл нь Францын хүнсний соёл, зан заншилд чухал үүрэгтэй. Хамтдаа тэд хүссэн газартаа хүрэхийн тулд төгс төгөлдөр байхын эрмэлздэг. Франц орон талхаараа алдартай. Энэ улс нь 300 гаруй нэр төрлийн талхыг үйлдвэрлэдэг байна. Тэд хоол идэх ширээн дээр талх заавал байх ёстой үндэсэний бэлгэдэл юм. Мөн хоолыг зөв шингээхийн тулд  дарс хэрэглэдэг. Хүний бие организм идэж уусан юмнаас 99% хамрааралтай байдаг байна. Францын ард түмэн хоолны ширээг зөв хооллох арга барилыг зуршил мэт хэрэгжүүлдэг. Тэдний хоол идэх нөхцөлийг талх, дарс, бяслаггүйгээр төсөөлөшгүй. Эдгээр гурван зүйл байхгүй бол тэд хооллосон ч сэтгэл ханамж нь дундуур байдаг байна.  Орон нутгийн оршин суугчидтай уулзаж, хооллох тохиолдолд тэдний ширээ нь дээр байх зайлшгүй зүйлүүд сэрээ, халбага, хутга, амны цаас,  талх, дарс, бяслаг байх ёстой бөгөөд тэд хооллож дууссаны дараа заавал хөнгөн даруулга болгож жимсний зүйл иддэг. 

Уламжлалт махан хоол Янз бүрийн махнууд үхрийн мах, гахайн мах, хурга, веган, туулай зэрэг ширээний төвд анхаарлаа хандуулж болно. Үндэсний алдартай хоолонд Burgundy үхрийн мах ( boeuf bourguignon ), сүүний шөл ( blanquette de veau ), хурганы хөл (гахайн d'agneau ), Toulouse-style cassoulet зэрэг гахайн мах, шош байдаг.

Алдартай шувууны хоол Тахианы мах, нугас нь тахианы диалон, дарс ( coq au vin) , нугас улбар шар, нугасны хөх зэрэг уламжлалт хоолон дээр гол найрлага болдог. Туркийн туулай, эсвэл шарсан галуу нь Зул сарын баярын хоолыг бүрдүүлдэг.  

Загас, хясаа, далайн хоол Загас агнуурын салбар чухал ач холбогдолтой бөгөөд Франц улс нь Английн суваг, Атлантын далай, Бисквэйн боомт хүртэл Газрын дундад тэнгис хүртэлх 2,100 миль эргээр аялж чадна.  

Францын соёлын ач холбогдол Францын янз бүрийн бүс нутагт хоолны газар нь таашаал ханамж, гүн үндэстэнтэй зан үйл юм. ЮНЕСКО Францын хоолыг 2010 онд Хүн төрөлхтний Биет бус соёлын өв гэж зарлав. НҮБ-ын соёлын гарал нь франц хоолны дэглэмийг "хувь хүн, бүлэг хүмүүсийн амьдралд хамгийн чухал мөчүүдийг тэмдэглэх нийгмийн заншил" гэж үздэг.

Таалагдахгүй байна

10
0

АНХААРУУЛГА

Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд etoim.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Манай сайт ХХЗХ-ны журмын дагуу зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул Та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах эрхтэй.

1.0

Сэтгэгдэл үлдээх

Зочин

[66.181.179.235]

2019-07-08 22:03:01

ийм мэдээ гэж юу байх вэ дээ. ийм мэдээ тавьснаас тавиагүй нь дээр шүү дээ. дүүрэн алдаа.